top of page
Fabiola Sofía Masegosa en la presentació del seu llibre "La vida teatral a andorra de 1900 a 1970"

Fabiola Sofía Masegosa

Fabiola Sofía Masegosa Gayo (andorrana nascuda a Alacant el 1968) és escriptora professora, filòloga, traductora jurada, editora i investigadora. És llicenciada en Filologia espanyola per la UNED i doctora per la Universitat de Lleida amb la tesi doctoral La vida teatral a Andorra de 1900 a 1970, i especialista en teatre i literatura moderna i contemporània i en l’obra de Vicente Blasco Ibáñez. En l’actualitat compagina la docència, l’edició de llibres i la traducció jurada amb la investigació literària i l'escriptura. Des de 2012 col·labora amb articles d’opinió al Periòdic d’Andorra i a d’altres publicacions andorranes. El 2012 guanyà al Premi de narrativa fantàstica i de terror d'Encamp el primer premi en la categoria adults amb el conte El gat negre i el 2013 el segon premi amb el relat El rebost. L’any 2018 va guanyar l’accèssit del premi Principat d’Andorra de Recerca Històrica de la 41a Nit Literària Andorrana amb el treball de recerca La vida teatral a Andorra de 1900 a 1970. D'aquest treball de recerca en neix el seu primer llibre En terres d'Andorra. Obra de teatre de Jacint Marticella Pobla (1934) editat per ANEM Editors. Més tard, obre la seva pròpia editorial que inaugura amb la publicació del seu treball La vida teatral a Andorra de 1900 a 1970.

Una imagen de Joan Lluís Ayala, autor del libro

Joan Lluís Ayala Díaz

Joan Lluís Ayala Díaz, és un historiador andorrà responsable de l’Arxiu del Comú d’Andorra la Vella  i professor-tutor d’història a la UNED. Llicenciat en Historia i Graduat en Història de l’art també per la UNED. A més té un Màster Universitario en Métodos y Técnicas de Investigación Histórica, Artística y Geográfica. En l’actualitat compagina la seva feina a l’arxiu amb la docència i la investigació. Entre les seves recerques i especialitats en destaca la climatologia històrica. En aquest sentit va ser becat pel M.I Govern d´Andorra  amb l´ajuda  d'investigació i recerca històrica Cebrià Baraut i Obiols (2008-2009), amb el projecte Detecció i recuperació dels riscos naturals a través de les fonts documentals andorranes. Va participar en el projecte de recerca Reconstrucción y clasificación multivariable de los flash-floods más destacados del NE de España en los últimos 500 años para la mejora de su predicción (PREDIFLOOD) del Ministerio de Economía y Competitividad del Govern d’Espanya. Ha publicat i investigat temes diversos com climatologia històrica, arquitectura i la Primera Guerra mundial a banda d’haver fet diverses ponències.

Carles Sánchez

Carles Sánchez Rodríguez

Escaldes-Engordany, 1985. Carles Sánchez Rodríguez viu actualment a Andorra. En l’actualitat exerceix com a professor de llengua catalana de segona ensenyança. És llicenciat en Sociologia i en Teoria de la literatura i literatura comparada per la Universitat de Barcelona i té un Màster en estudis literaris per la Universidad Complutense de Madrid. Va rebre el premi Sant Miquel d’Engolasters d’assaig literari de la Nit literària de 2018, organitzada pel Cercle de les Arts i de les Lletres d’Andorra, pel treball que el lector té a les mans. Ha publicat a la revista Portella i ha escrit opinió política al Periòdic d’Andorra. Continua escrivint opinió, en aquest cas literària, al diari Bondia. S’interessa en els aspectes literaris de la realitat i especialment en la literatura produïda des d’Andorra. També s’interessa en les relacions entre política, societat i literatura. Aquest interès s’ha manifestat en l’estudi de les novel·les andorranes d’Isabelle Sandy.   

Albert Villanueva Carlavilla

Albert Villanova Carlavilla

Albert Villanueva Carlavilla és professor de filosofia i humanitats des de fa més de 10 anys, tasca que combina amb conferències i tallers divulgatius amb institucions com l’associació de Salut Mental de Catalunya, centres cívics i culturals... Especialitzat en ètica, dedica la seva tasca investigadora a la gran pregunta aristotèlica: què significa viure bé?

En aquesta línia de recerca, Kant ens aporta preguntes adients i respostes sobre la llibertat, la moral i la felicitat que van revolucionar, i continuen revolucionant, el nostre món. Des d’una reivindicació il·lustrada i radical de la dignitat i la racionalitat dels humans com individus, aquest autor prussià suposa la culminació del pensament il·lustrat. Una influència enorme que arriba a Hegel, Schopenhauer, Nietzsche, fins el cristianisme actual, els drets humans, la postmodernitat...

Aquest llibre ens aproparà a l’ombra enorme d’un dels grans gegants del pensament, tot plantejant-nos: com es pot viure correctament?

bottom of page